Jak probíhá trichologické vyšetření?

Jelikož se nám sešlo již mnoho dotazů, jak vlastně trichologické vyšetření vypadá, rozhodli jsme udělat stručnou osvětu.

Jednotliví trichologové mohou postupovat samozřejmě různě. Toto berte pouze jako základ toho, co by nemělo při trichologickém vyšetření chybět.

názorná ukázka z trichologického všetření mikrokamerou
názorná ukázka z trichologického všetření mikrokamerou, Zdroj: Trichologie.cz

Většina trichologů pracuje s trichologickou kamerou. Jedná se o takový digitální mikroskop, který nemá pevný podstavec, ale dá se pohodlně přiložit k vlasům a vlasové pokožce. To co nasnímá, zvětší cca 250x a promítá na televizi nebo monitor před Vámi.

Co se z trichologického vyšetření zjistí?

Z toho co vidíte, tricholog čte příběh vašich vlasů. Podívá se na strukturu samotných vlasů. Zkoumá detailně pokožku, na které vidí například jednotlivé vlásečnice – pokud je pokožka správně prokrvena.

Poté vytrhne jeden vlas a podívá se na kořínek. Jaký má tvar, velikost, jestli není obalen mazotokem.

Mezitím si s vámi povídá a hledá příčinu problému – pokud nějaký je.

To vše vidí dnes a denně a tak pozná z vlasů i váš životní. Například, že máte za sebou drastickou dietu nebo že holdujete spíš kávě než vodě, atd.. To vše může silně ovlivnit zdraví vlasů a pokožky.

Pro koho je trichologické vyšetření dobré?

Pro každého. Pro každého, koho zajímají jeho vlasy a pokožka. Ať už s nimi máte nějaký problém nebo ne. Tricholog je tu od toho, aby provedl diagnostiku a objektivně vás informoval. Tricholog je zvyklý vídat jak naprosto zdravou pokožku, tak i velmi „rozjeté“ lupenky. Nemusíte mít tedy před ním strach nebo se stydět. Je to profesionál.

Tip: Podívejte se na aktualizovaný přehled prověřených trichologů.

Absolvovali jste trichologické vyšetření? Byli jste spokojeni? Podělte se 🙂 Nebo si přečtěte více o tom, co je to vlastně trichologie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

související články